Menu icon

Kinder Knutsel Club op maandag- en dinsdagmiddag

Op maandag- en dinsdagmiddag zijn er Knutselclubs in het Atelier. In augustus start de eerste serie van dit komende schooljaar, altijd een serie van 10 x knutselen.

Soms werken we een aantal weken met een vast thema, soms proberen we een materiaal uit, of we nemen de werkwijze van een bekende (of onbekende;-)) kunstenaar als uitgangspunt maar hoe dan ook; altijd is heel veel mogelijk voor jouw eigen creativiteit! Mijn opdrachten binnen de groep zijn leuk, duidelijk, concreet en gekaderd. Binnen dat kader vind ik het belangrijk dat er voor alle knutselkinderen een mogelijkheid is om te experimenteren, onderzoeken, uit te proberen, te falen, daarvan weer te leren, alternatieven te zoeken en weer opnieuw te beginnen.

Ik probeer iedereen de ruimte en de vrijheid te geven om te verbeelden, om te creëren. Heel leuk vind ik het om veel verschillende materialen uit te proberen; is er iets nieuws op de markt in Amerika? Reken maar van yes dat ik mijn best doe om dat ook in het Atelier te krijgen.

Data knutselclub va augustus 2024

Enne, we sluiten natuiurlijk altijd af met een echte expositie waarbij mama's, papa's, opa's en oma's van harte welkom zijn!

Wat doen we zoal bij de Knutselclub?

We gutsen uit gummen en drukken zelf ons inpakpapier en kerstkaarten. Gelli Plate Printing is de nieuwste rage uit Amerika; natuurlijk heel erg gaaf, dat gaan we ook uitproberen in het Atelier. We gaan terug naar de jaren 60, toen was de kunstenaar Jacson Pollock actief met zijn energieke vorm van kunst maken: Action Painting. Ook in het atelier zet ik zowel de kleuters als de knutselclubs op die manier aan het werk. In de tuin spetteren en kliederen we met acrylverf. Maar ook wordt er geborduurd, gemozaiëkt, gefotografeerd, geplakt en geverfd. Soms staat de naaimachine klaar en roetsjen we gewoon door het papier!

Ben je nieuwsgierig wat we gaan maken? Op Facebook  en Instagram post ik regelmatig filmpjes...

 

Wanneer is het?

Op maandagmiddag en dinsdagmiddag van 15.30/15.45 uur (inkoopkwartiertje) tot 17.00 uur is de Knutsel Club.       

Meestal in series van 10 x, dus je hoeft niet voor het hele jaar lid te worden. De 10e keer sluiten we altijd af met een echte expositie waarbij vaders en moeders, opa's en oma's mogen komen kijken. Soms geven we een kleine presentatie, soms kunnen we alles buiten tentoonstellen en soms onthullen we de werkstukken onder groot gejuich van iedereen. Er staat altijd iets te drinken klaar en iets lekkers natuurlijk.

Data knutselclub augustus 2024

Bijzondere situaties....

Soms ontstaan er situaties in mijn atelier waar ik stil van kan worden: na een intensieve, stille zoektocht roept spontaan een meisje van 7 jaar: “Kijk eens wat mooi, ik wist van mezelf niet eens dat ik dit kon”… Deze zin máákt mijn dag en deze zin maakt mijn werk zo leuk en zinvol!

Het stuk autonomie vind ik ook erg belangrijk; jij maakt hier de keuzes en zo wordt het ook jou werk. Durf jij “out-of-the-box” te denken en onafhankelijk? Vaak is het heerlijk stil in het Atelier; even uit de hectiek en realiteit stappen van alledag, volledig opgaan in de opdracht en het materiaal. En zo is mijn lijfspreuk dan ook geworden: Het hoofd even uit en de handen aan!

Zomaar een reactie

Anne: "Al jaren kom ik bij Inge op de knutselclub. Zó leuk wat ze elke keer weer verzint. En dan al die mooie materialen, haar luxe Atelier is net een gigantisch grote snoepwinkel."

Doe je ook mee?